Ανακοινώσεις
Πρόγραμμα Μαθημάτων
Πρόγραμμα Εργαστηρίων
Δημοσιεύσεις - Pubmed
Εκδηλώσεις
Συνέδρια
Επιστημονικές Αναφορές στο Εργαστήριο
Αναφορές στα ΜΜΕ
Ενδιαφέρουσες ειδήσεις για την Υγεία
Συγγράμματα
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
Το Πανεπιστήμιο
Το Εργαστήριο
Το Προσωπικό
Ενημερωτικό Φυλλάδιο Μαθημάτων
Χρηματοδοτούμενα προγράμματα
Το Ερευνητικό Έργο
Διεθνείς Συνεργασίες
Το Προσωπικό
Καλλαράς Κωνσταντίνος
Καθηγητής Φυσιολογίας
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1951. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αριστούχος πτυχιούχος και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Aνθυποσμηναγός-Iατρός στην Ελληνική Αεροπορία και την υποχρέωση υπηρεσίας υπαίθρου εκπλήρωσε στο Νομό Καστοριάς (α΄εξάμηνο στο Νοσοκομείο Καστοριάς και β΄εξάμηνο στο αγροτικό ιατρείο Μελανθίου Ν. Καστοριάς).

Έχει την ειδικότητα της Παθολογίας, την οποία απέκτησε εκπαιδευόμενος στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ατυχημάτων (Κ.Α.Τ.) στην Αθήνα, στην Α' Παθολογική Κλινική του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου και στη Β' Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Α.Π.Θ (Νοσοκομείο Ιπποκράτειο).

Το 1981 διορίστηκε επιστημονικός συνεργάτης στο εργαστήριο Πειραματικής Φυσιολογίας της Ιατρικής, το 1987 εντάχθηκε, μετά από κρίση, στη βαθμίδα του Λέκτορα, το 1992 εκλέχθηκε, μετά από κρίση, στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή, το 1999 στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή και το 2007 στη βαθμίδα του Καθηγητή.

Το 1997 μετεκπαιδεύθηκε στις ΗΠΑ σε θέματα φυσιολογίας του κυκλοφορικού συστήματος στο Overstreet Teaching and Research Laboratory, Division of Cardiology, Department of Internal Medicine, College of Medicine at The Ohio State University Medical Center υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Χ. Μπουντούλα. Ασχολήθηκε με την επίδραση της ηλικίας στο κυκλοφορικό σύστημα καθώς και με την επίδραση της μάζας της αριστερής κοιλίας καθώς και της λειτουργικότητας της αορτής στο έργο του αρ. κόλπου.

Το ερευνητικό του έργο εστιάζεται κυρίως στα πεδία της αιματολογίας, της ενδοκρινολογίας, της νευροφυσιολογίας, της νευροενδοκρινολογίας, της φυσιολογίας της ασκήσεως, της φυσιολογίας του κυκλοφορικού και της αναπτύξεως εργαστηριακών μεθόδων για ερευνητικούς ή διδακτικούς σκοπούς. Είναι συγγραφέας 25 κεφαλαίων θεμάτων φυσιολογίας σε διδακτικά βιβλία και σημειώσεις καθώς και πολλών ερευνητικών εργασιών, σχετικών με τα παραπάνω πεδία, σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά.

Είναι μέλος 12 Επιστημονικών Εταιρειών (8 ελληνικών και 4 διεθνών) μεταξύ των οποίων της American Physiological Society και της New York Academy of Sciences.

Από το 1986 διετέλεσε Επιμελητής Συντάξεως στο Ιατρικό περιοδικό "Ελληνική Ιατρική", όργανο της Ιατρικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης, από το 2002 Αναπληρωτής Διευθυντής Συντάξεως και από το 2012 είναι Διευθυντής Συντάξεως.

Ανέλαβε τη Διεύθυνση του Εργαστηρίου Πειραματικής Φυσιολογίας από το Σεπτέμβριο του 2010 με τριετή θητεία η οποία ανανεώθηκε το Σεπτέμβριο του 2013 για μια ακόμη τριετή θητεία μέχρι 31 Αυγούστου του 2016.
Από 1/9/2016 έως 31/8/2018 έχει τη διεύθυνση ex officio.
Στις 31/8/1018 συνταξιοδοτήθηκε.

Είναι έγγαμος και έχει μία κόρη και ένα γιο.

Επικοινωνία: 2310 999065, kallaras@med.auth.gr
Ώρες φοιτητών: Τρίτη και Πέμπτη 12:00-13:00
 
  ελληνόγλωσσες δημοσιεύσεις
  ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις
  άλλα κείμενα
_ επιστροφή _